LA SETMANA DELS HORARIS 2020

La Time Use Week 2020 comptarà amb la participació de més de 50 referents internacionals en polítiques del temps saludables

 

Hi participaran Carl Honoré i Judy Wajcman i representants de l’Organització Internacional del Treball, l’European Trade Union Confederation, la 4-day Week Foundation, entre d'altres de locals i internacionals.

Es celebrarà a Barcelona del 23 al 27 de novembre de manera telemàtica.

Les inscripcions ja estan obertes

Amb la Time Use Week 2020, sota el lema Building a new global agenda (“Construint una nova agenda global”), la 7ª Setmana dels Horaris s’internacionalitza mantenint l’esperit i les accions que l’han fet referent en les polítiques del temps a Catalunya tots aquests anys, tot consolidant-se localment però introduint nous elements d’internacionalització. 

La Time Use Week 2020, que tindrà lloc del 23 al 27 de novembre virtualment a través d’una plataforma única digital, es planteja com un espai de trobada i debat multidisciplinar (amb experts de recerca, organitzacions, empreses i institucions) per tal de donar resposta a preguntes clau al voltant de les polítiques del temps, partint d’un objectiu comú: construir un discurs global sobre les polítiques del temps, que aporti un major benestar a la ciutadania i estigui alineat amb el nou context socioeconòmic i els objectius de l’Agenda 2030.

Aquesta trobada l’organitza la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona  i la Diputació de Barcelona, i serà la primera edició de la Setmana dels Horaris que incorpora una agenda més internacional. Amb això és pretén començar a establir Catalunya, amb capital Barcelona i el suport dels seus municipis, com a punt de trobada mundial i aconseguir impactar en l’agenda mediàtica i política internacional i en el discurs de polítiques del temps per a prioritzar aquestes polítiques en l’agenda global.

-->Del programa, que adjuntem, es destaquen l’acte inaugural, amb la conversa “Repensant el nostre temps” entre Carl Honoré, veu del moviment Slow y Judy Wajcman, professora de sociologia de la London School of Economics, i l’acte institucional inaugural amb la participació de representants de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona. 

A l’acte de cloenda del dia 27, que comptarà amb les intervencions de Jean-Yves Boulin, de la Xarxa de Municipis Europeus per un nou ús del temps, i d’Ignace Glorieux, president de la IATUR (International Association for Time Use Research) es presentarà la Time Use Week 2021, que inclourà el Congrés anual de la IATUR, amb la participació de 200 ponents internacionals experts en diverses disciplines al voltant dels usos del temps.

Així, els diferents debats s’organitzaran al voltant de quatre eixos temàtics:

  • El de Polítiques locals del temps  inclourà una Jornada municipalista amb una trobada de municipis catalans i xerrades sobre polítiques del temps en l’àmbit local, amb la participació d’Ajuntaments catalans com el de Sant Boi de Llobregat, Girona, Argentona, Barcelona o Lleida i d’Europa, com el de Bolzano o el de Rennes, pioners en la introducció de polítiques del temps a l’àmbit local.

  • A l’eix Internacional es tractarà el dilema europeu davant la decisió de supressió del canvi d’hora que ha de prendre la UE al 2021. A la taula rodona es parlarà sobre quina és la zona horària que més convé a Espanya i sobre quin impacte té aquesta decisió en la nostra salut i el nostre benestar. També cal destacar-hi la taula sobre l’Agenda 2030 i les polítiques del temps en la que hi participaran:  el Dr.Gabriel Castañares, Director General per l’assoliment de less Polítiques Palanca per l’assoliment de l’Agenda 2030 del Govern d’Espanya, Eva Jané-Llopis, Directora de Salut i Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) d’ESADE, Laia Bonet, tinenta d'Alcaldia d'Agenda 2030, Transició Digital, Esports, Coordinació Territorial i Metropolitana i Benestar Animal de l'Ajuntament de Barcelona i Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible del Govern de la Generalitat de Catalunya. 

  • L'eix dedicat a les Relacions Laborals debatrà sobre l’impacte de la pandèmia i el confinament per COVID19  en les polítiques laborals i l'organització del treball, tenint en compte la generalització del teletreball, amb la participació d’organitzacions i institucions internacionals com l’OIT (Organització Internacional del Treball), l’ETUC (European Trade Union Confederation), la 4-day Week Foundation i el Consell de Relacions Laborals de Catalunya.  També hi inclourà un acte sobre Bones pràctiques, amb representants de diferents empreses, de la Generalitat de Catalunya, de Foment del Treball, de PIMEC i dels sindicats UGT i CCOO i Joaquin Perez Rey, Secretari d'Estat d'Ocupació i Economia social del Govern d'Espanya

  • L’eix de Recerca en polítiques del temps és on es presentaran els resultats de les recerques sobre l’impacte de la COVID-19 en els usos del temps  fetes a nivell català, europeu i internacional per part d’organismes com Eurofound, la Harvard Business School i la London Business School o el CEO (Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat de Catalunya).


 

Els actes de la Time Use Week 2020 seran en català o anglès. Tots els esdeveniments es podran reproduir en directe i estaran doblats en català o anglès segons correspongui. L’esdeveniment es retransmetrà a través d’una plataforma única digital.

                ->Veure el programa aquí

Per a més informació: info@timeuse.barcelona

Cartell TUW_ENG_final.jpg